Icon-ios-app
Strava
Free app for Android and iPhone

Avbryten tur. :( Dags för lite service.

Ride
 • 18.0km
  Distance
 • 103m
  Elevation
 • 43:11
  Moving Time
 • 346
  Calories
 • 17
  Suffer Score
 
Download

Comments

 1. Fredrik Berndes

  Vad hände?

 2. Joakim Berndes

  Det knäpper någonstans i vevpartiet, eskalerade ikväll. Lämnar den till Bjöörns i morgon så får dom gå igenom växlarna också.

 3. Rikard Sauce

  Passa på att öppna själv å kolla, lär känna din cykel lite. Jag hade också nåt knäpp i vevpartiet. Öppnade, letade, fann ett rötet vevlager.

 4. Joakim Berndes

  Letat idag och fick lite hjälp av Bojan. Tydligen är det något i sadelstolpen som knäpper, men har inte hunnit testa ny stolpe än. Men på god väg =D Tack för tipset.

 5. Rikard Sauce

  Testa att ta ut den, rengöra stolpe och hål, fetta in ordentligt. Testa :)

 6. Rikard Sauce

  Även lite fett i fästet mellan själva sadeln och stolpen

 7. Joakim Berndes

  Blir lite nu =) Trixat lite med höjden och det började knaka lite innan Vätternrundan. Men har aldrig haft fett på tyvärr.

 8. Rikard Sauce

  Testa. Fett ska in på de flesta ställen där metall dras åt mot metall. Har löst några mystiska knäppningar för mig genom åren

 9. Fredrik Berndes

  De flesta gnek brukar lösas med rengöring och smörj. Dock är det inte oftast som det låter. Läte från sadeln kan lika gärna vara vev. Plocka isär vevpartiet och rengör/fetta in det och vevlager. Är det alu mot alu på stolpe och ram? Har aldrig någonsin fettat in stolpen (då glider den ju lättare och måste dras hårdare) men däremot använt kolfiberpasta alt tandkräm om kolfiber varit inblandat. Är det bara metall mot metall så ta isär och rengör.

 10. Fredrik Berndes

  Samma med pedaler. Upphov till gnek. Ta isär och rengör/fetta in.

 11. Joakim Berndes

  Tror det är alu mot alu. Sett på yuotube att det fettar/smörjer stoplen men det kanske är kolfiber mot alu eller annan kombo. =P Får ta en kväll/natt och skriva lite.