Strava
Free app for Android and iPhone

COPPI Ride #41, the Chris Horner edition

6
OCT
10:00 AM Sunday
Meet Up Spot COPPI Koffie & Fietsen
Tempo / Mostly Flat

Zaterdag 12 oktober staat natuurlijk al lang in je agenda, want dan is de fameuze COPPIquiz. De wielerquiz van het jaar, die zoals elk jaar weer geheel toevallig op dezelfde dag als Il Lombardia valt. Als er bij COPPI gequizt wordt, wordt in Lombardije gefietst en dan is ineens het ‘echte’ wielerjaar voorbij. Dan gaan de regenjassen en de armstukken aan, en rijden we over de vallende blaadjes het jaar uit. Er zijn nog wat wielrenners die een jaar goed te maken hebben en proberen nog wat te winnen, maar als je dit jaar 5 of meer COPPIrides hebt gereden is je fietsjaar natuurlijk al een overweldigend succes, en kan er rustig uitgebuikt worden.

Maar genoeg over Lombardije. De week ervoor doen we COPPIRide #41. Dat betekent dat de COPPRide oud genoeg is om de oudste Vuelta winnaar ooit te zijn (pak mee dat gratis quizweetje). Lekker stokje achter de deur om te gaan rijden als de herfst haar intrede doet? Kom dan gezellig mee met de COPPIs! Het fietst het lekkerst over de gevallen blaadjes als er al 20 man voor jou overheen gefietst heeft, hebben we van horen zeggen.

De route is 50-80 km, snelheid is 30 km/h (dat betekent dat er ook wel eens 35 op je teller staat). Klikschoenen en helm zijn verplicht, relatief nieuwe buitenbanden en een goed humeur worden zeer gewaardeerd.


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland