Strava
Free app for Android and iPhone

Kamu-COPPIRide #1: Gravelling the west

9
AUG
10:00 AM Sunday
Meet Up Spot COPPI
Casual (No-Drop) / Mostly Flat

We hebben het al een beetje laten vallen hier en daar, maar in augustus is het dan eindelijk zo ver: het wielerseizoen van de profs begint weer, en COPPI uit Rotterdam en Kamu uit Breda gaan samen een rit doen. Gewoon omdat het kan. Ons eigen Bas (half bospad, half tractor) heeft een pracht van een route gebouwd met gravel er in en alles. Deze eerste Kamu-COPPIRide (of COPPI-Kamuride, zo je wilt) is 100 mijl lang. Bas heeft nog meer snode plannetjes, maar voor alles is een plaats en een tijd.

“100 mijl met stukjes gravel er bij, is dat niet een beetje lang?”, horen we je denken. Euh… ja, best wel een beetje. En daarom doen we bij Kamu dan ook een koffiestop als je uit Rotterdam komt. Start je bij Kamu? Dan stoppen we halverwege bij COPPI voor een koffiestop. Of een taartjesstop. Of een broodjesstop. Wat je wilt. Want we zijn niet zo moeilijk. Gooi er de brandstof in die je nodig hebt (per slot van rekening zijn we niet allemaal voor de helft tractor). Daarna terug door de prachtige Biesbosch of de Hoekse Waard, en wellicht eens een keer een pintje als we terug zijn. We zijn nou toch al heel de dag weg. Kan ons het schelen.

De route is zo gebouwd dat er wat avontuur op de route is (waaronder gravel), maar je kunt hem wel gewoon met je 25mm rijden. Wees dus niet bang voor zandbakken of Roubaix-achtige toestanden. Als je een beetje kunt rijden, komt het goed. Verder gelden er een paar regels (die vaste bezoekers van de COPPIRide wel zullen kennen): we rijden 30 km/h, dat betekent dat er ook wel eens 35 op je teller staat, je moet weten dat je deze afstand aan kan (of in dit geval bereid zijn terug te gaan met de trein), klikschoenen en helm zijn verplicht. We rijden met elkaar, helpen elkaar als dat nodig is, en we houden het gezellig. Voor de Rotterdammer die in de gaten heeft dat er een verwijzing naar een wielrenner in deze tekst zit, staat bij COPPI een drankje te wachten bij terugkomst. En o ja. Neem een beetje geld mee, want er is dus een koffiestop. Omdat er tegenwoordig overal voor gereserveerd moet worden, leggen we een intekenvel neer bij je startlocatie.


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland