Strava
Free app for Android and iPhone
Give Kudos
58
3
033 Strava Circuit

033 Strava Circuit

3:23 PM on Wednesday, October 21, 2020   •   Edited

033 Strava Circuit - Spelregels

8 segmenten dienen zo snel mogelijk afgelegd te worden! De segmenten liggen verspreid in en rondom Amersfoort en worden bekend gemaakt op de Strava-groep ‘Utrechtse Heuvelru(g)nners’.
Om de 2 weken delen we een nieuw segment.

Let op; loop de segmenten bij voorkeur alleen (of met iemand uit hetzelfde huishouden). Ga je toch met iemand anders, bewaar dan ten alle tijden ruime afstand tot elkaar. Heb je klachten, blijf thuis en loop op een later moment als je fit, gezond en klachtenvrij bent. Houd ten alle tijden rekening met medeweggebruikers (wandelaars, fietsers, verkeer, etc.) Deelname is op eigen risico en we gaan er vanuit dat je verantwoord op pad gaat!

1. Tijd*: we zetten de gelopen tijden van alle lopers om in punten. De basis voor het berekenen van het aantal punten is de Atletiekunie puntentelling voor mannen. Voordat de punten worden berekend worden er middels een formule correcties toegepast.

*Indien een segment een significant aantal hoogtemeters bevat, laten we een extra factor los op de formule van de Atletiekunie. Dit om ervoor te zorgen dat de verkregen punten per segment zoveel mogelijk overeenkomen.

2. Correctie: op de voorlopige score vindt een (eventuele) correctie plaats op basis van leeftijd. Peildatum voor de leeftijd is voor alle categorieën de datum van het eerste segment.
Jonger dan 20 jaar: Voor lopers jonger dan 20 jaar is er per jaar een aftrek van 1,5%
20 tot en met 34 jaar: Voor lopers van 20 tot 34 jaar is er geen aftrek.
35 jaar en ouder: Vanaf 35 jaar krijgen lopers per jaar 0.6% aftrek.

Voorbeelden: een segment van 1500m wordt gelopen door iemand van 16 jaar in 5 min, hij/zij krijgt daarvoor 688 punten (6% correctie). Iemand van 22 jaar loopt 4 min 45 sec en krijgt daarvoor 649 punten (geen correctie) en tenslotte iemand van 52 jaar loopt 5 min 30 sec, diegene krijgt daarvoor 630 punten (10,2% correctie).

3. Spelregels: Om in het eindklassement te komen:
- zorg je dat je lid bent van de Strava-groep ‘033 Strava Circuit’ (https://www.strava.com/clubs/033stravacircuit).
- zorg je ervoor dat je activiteit na opslaan zichtbaar is voor ‘iedereen’.
- moet je 6 van de 8 de segmenten hebben gelopen, binnen de aangegeven data. Zorg er dus voor dat je de eerste niet al gelijk mist! Loop je 7, of zelfs alle 8 segmenten, dan tellen de 6 hoogste scores mee in het eindklassement.
- vermeld je in de naam van je activiteit ‘033 Strava Circuit’ met daarachter tussen haakjes je leeftijd. Dit doe je bij alle segmenten waar je aan deelneemt.

4. Overige:
- binnen de aangegeven data mag je een segment zo vaak mogelijk lopen, de snelste tijd telt.
- tussendoor maken we een klassement op met de tussenstand. Ook maken we per segment een klassement (M/V) bekend van de snelst gelopen tijden.
- er is een apart klassement voor mannen en vrouwen, per segment en in het totaalklassement.
- de leeftijd op de dag waarop je deelneemt aan het eerste segment houden we aan voor het berekenen van je score.

Veel plezier en succes!

Sjoerd & Koen