Strava
Free app for Android and iPhone
Give Kudos
108
0
033 Strava Circuit

033 Strava Circuit

11:46 AM on Friday, April 30, 2021   •   Edited

Segment 4 - 4 km Birkhoven van zaterdag 1 t/m zondag 16 mei

Trouwe Lopers!

Zijn we dan echt alweer aanbeland bij Segment 4 van het 033 Strava Circuit 2.0? Time flies.. when you’re having fun. En zo blijkt! Het plezier en enthousiasme straalt van jullie ‘posts’, loopjes en verhalen af. Van Leusden gingen we naar Vathorst en via Hoogland zijn we nu in het bosrijke Birkhoven aangekomen.

Segment 4 staat open van zaterdag 1 t/m zondag 16 mei en is een 4 km lang parcours (wederom met de klok mee) die begint op het fietspad voor de grote Parkeerplaats van de Hockeyvereniging (ook de P van Bosbad en AV Triathlon). Dat is de Barchman Wuytierlaan. Met een flinke slinger in de weg kom je tot vlak bij het spoor. Net daarvoor (dus na de Kabouterhut) ga je het pad rechts in om achter de Dierentuin langs met een beetje hoogteverschil en wederom wat slingerende paadjes (je loopt eigenlijk parallel aan het spoor, die je links van je houdt) uit te komen op een brede verharde weg (die heet aanvankelijk de Oude Leusderweg en later de Zandweg). Die Zandweg heeft na een paar honderd meter heel mooi nieuw strak asfalt.

De finish is dan, als je klokje 4 km aangeeft, op diezelfde Zandweg net voordat je rechts het hek en de opgang naar AV Triathlon ziet. De finish herken je door de houten twee pilaren aan beide kanten van de weg (zie foto). Echt een richtpunt dat je van ver al ziet als je je eindsprint inzet. Let op dat op mooie dagen daar nog wel eens verkeer is (m.n. ook op de zaterdagochtenden als er flink door allerlei groepen wordt getraind. Het is een brede weg en passeren lukt altijd wel.

Check hier het segment: https://www.strava.com/segments/28139147

Wij hebben er weer zin in. Met dit bosrijke parcours hopen we aan de vele verzoeken te voldoen om in de natuur te lopen. GPS is in de bossen nog wel eens wat onbetrouwbaarder. Mocht er iets zijn misgegaan, tag ons even in de activiteit en we helpen je er mee verder. Let wel: ruim voor de streep beginnen en flink na de finish doorlopen is wel iets dat je zelf kunt doen. Wacht ook met lopen tot het gps signaal op je horloge/ telefoon verschijnt.

Succes & veel plezier! We zien jullie pogingen wel tegemoet.

Sportieve groet, Koen, Co, Sjoerd.

PS: Dit weekend kan er ook nog geknald worden op het 1 km Segment natuurlijk!

Start nabij de parkeerplaats (start altijd iets eerder!)

Start

Hier kan je het beste aan de rechterkant passeren.

Finish ter hoogte van de houten palen. Loop voor de zekerheid altijd iets verder door!