Strava
Free app for Android and iPhone
Give Kudos
70
11
033 Strava Circuit

033 Strava Circuit

9:45 PM on Monday, June 21, 2021   •   Edited

The Last Dance - 5000m

Beste lopers,

Komende vrijdag start ‘The Last Dance’, ons laatste initiatief na een lange periode waarin we door Corona geen echte wedstrijden kunnen lopen. Gelukkig ziet de toekomst er wat beter uit, maar dat neemt niet weg dat we er nog één keer vol tegenaan gaan met z’n allen. Een laatste test voor de echte wedstrijden of een unieke kans om voor een PR te gaan met je loopmaatjes.

Vrijdag 25 juni t/m zondag 27 juni zijn jullie welkom om het inmiddels bekende (officieel gemeten) 5000m segment in Hoogland-West (Coelhorst) te lopen. Je kan het segment vinden via de volgende link: https://www.strava.com/segments/23124412

Co zal deze week zorgen dat de houten start- en finishpaaltjes (alom bekend van het segment bij Soesterberg) op de juiste plek komen te staan. Foto's hiervan volgen in de loop van donderdag, hou dit bericht dus in de gaten!

Uiteraard ben je binnen deze 3 dagen vrij om te kiezen wanneer en hoe vaak je loopt, maar zoals eerder aangegeven (en na een daverend succes in Soesterberg) willen we graag proberen om jullie toch een beetje met elkaar te laten lopen. We hebben uiteindelijk gekozen voor twee watervalstarts*, één op zaterdag en één op zondag (we starten zowel zaterdag als zondag om 09.00 uur, zie foto voor starttijden).

Zaterdag zijn Sjoerd en Co aanwezig om de watervalstart in goed banen te leiden. Daarnaast zal Co meegaan met de lopers die 19.00 minuten willen lopen. Op zondag is Koen aanwezig om de watervalstart te begeleiden en zal hij de lopers die 19.00 minuten willen lopen begeleiden.

*Watervalstarts: hoe werkt dat?
Het idee van een watervalstart is om lopers die min of meer hetzelfde tempo lopen samen te brengen in een serie. Het tijdverschil bij de start zal de loper onderweg compenseren door zijn/haar hogere tempo waardoor de lopers onderweg in elkaar schuiven en in theorie dus gezamenlijk finishen. Dit geeft de lopers onderweg een richtpunt om naar toe te lopen en tegelijkertijd heeft iedereen een kans om als eerste aan te komen bij de finish van het segment.

Parkeren: op verschillende plekken langs het parcours kan je de auto in de berm parkeren (maar fietsend of hardlopend heeft natuurlijk de voorkeur). Ook kan je ervoor kiezen bij Café de Plank (op sommige kaartjes wordt het nog Café ’t Hoekje genoemd) te parkeren. De start ligt dan op 800m en de finish ligt op 500m vanaf daar.

Voor het berekenen van de punten middels de formule houden we dezelfde leeftijden aan als tijdens het 033 Strava Circuit 2.0. Je behaalde punten zijn kort na afloop van het uploaden van je run te zien op www.033stravacircuit.nl.

Met wie ga jij lopen? Tag je loopmaatje of je grootste concurrent en daag hem/haar uit!

Tot vrijdag, zaterdag of zondag!
Sjoerd, Co en Koen

Start

Finish