Strava
Free app for Android and iPhone
Give Kudos
137
12
033 Strava Circuit

033 Strava Circuit

12:35 PM on Monday, December 20, 2021   •   Edited

033 Strava Circuit 3.0

Beste lopers,

Na de aangekondigde maatregelen lijkt het ons vanuit ‘033 Strava Circuit’ fijn om iets te organiseren voor alle lopers in en rondom Amersfoort. Hoewel we dit met zwaar gemoed doen en de gedachten uitgaan naar alle organisatoren van de 'echte' wedstrijden, die we na deze periode natuurlijk weer volop gaan supporten met hoge opkomsten op hun wedstrijdjes.

Met het wegvallen van de VathorstRun, de Sylvestercross en de Florijn Winterloop in deze periode hopen we al jullie trainingsarbeid en motivatie toch te kunnen belonen. We dagen jullie uit mee te doen op het inmiddels klassieke 5 kilometer parcours in Hoogland-West. Dit parcours is ‘officieel’ opgemeten met een Jones Counter en het parcours leent zich perfect voor snelle tijden! Lukt het jou om je persoonlijk record op dit rondje te verbeteren? Het segment kan vanaf vrijdag 31 december worden gelopen, en uiterlijk op zondag 16 januari.

Je kan het segment vinden via de volgende link: https://www.strava.com/segments/23124412
Je mag het segment zo vaak lopen als je zelf wilt, de snelste tijd telt uiteindelijk. Er zal een apart klassement worden opgemaakt (m/v) op basis van de snelst gelopen tijden, en een aparte uitslag op basis van het behaald aantal punten. Meer informatie en een overzicht van de tussenstanden kan je vinden op de website: www.033stravacircuit.nl

Het voorlopige idee is om een éénmalige terugkeer te doen, maar we houden onze opties uiteraard graag open voor een eventueel vervolg. Hopelijk duren de huidige maatregelen en lockdown niet al te lang en kunnen we op (korte) termijn weer ‘gewoon’ echte wedstrijdjes lopen.

Spelregels: voor de trouwe lopers uit deze community is de puntentelling waarschijnlijk nog wel bekend, maar om jullie geheugen op te frissen kan je onder dit bericht alle benodigde informatie en spelregels vinden. Mocht je hierover vragen hebben, reageer dan gerust onder dit bericht.

Snelle wave-start: er zijn plannen om, net als bij Soesterberg weer een snelle serie op te zetten voor de snelle lopers/loopsters onder ons. Op dit moment laten de regels dit (nog) niet toe, maar mogelijk kunnen we dit idee toch verder uitwerken als de besmettingen blijven dalen. Dit zou dan in het weekend van 15/16 januari zijn. We komen hier nog op terug! Uiteraard kan je (binnen de huidige regels) wel met een maatje lopen om samen de strijd met elkaar aan te gaan.

Daag je teamgenoot, je buurman, je vriendin, je ouders maar bovenal jezelf uit en ga de strijd aan. In de loop van volgende week plaatsen we een extra bericht met daarin meer informatie over het segment (foto’s van de start, finish en overige info). We zien jullie graag tussen 31 december en 16 januari op het parcours.

Met sportieve groet!
Co, Sjoerd en Koen

Spelregels en informatie:
1. Tijd*: we zetten de gelopen tijden van alle lopers om in punten. De basis voor het berekenen van het aantal punten is de Atletiekunie puntentelling voor mannen. Voordat de punten worden berekend worden er middels een formule correcties toegepast.

2. Correctie: op de voorlopige score vindt een (eventuele) correctie plaats op basis van leeftijd. Peildatum voor de leeftijd is voor alle categorieën de geboortedatum van de betreffende loper.

Jonger dan 20 jaar: Voor lopers jonger dan 20 jaar is er per jaar een aftrek van 1,5%
20 tot en met 34 jaar: Voor lopers van 20 tot 34 jaar is er geen aftrek.
35 jaar en ouder: Vanaf 35 jaar krijgen lopers per jaar 0.6% aftrek.

Voorbeelden: een segment van 1500m wordt gelopen door iemand van 16 jaar in 5 min, hij/zij krijgt daarvoor 688 punten (6% correctie). Iemand van 22 jaar loopt 4 min 45 sec en krijgt daarvoor 649 punten (geen correctie) en tenslotte iemand van 52 jaar loopt 5 min 30 sec, diegene krijgt daarvoor 630 punten (10,2% correctie).

3. Spelregels: Om in het eindklassement te komen:
- zorg je dat je lid bent van de Strava-groep ‘033 Strava Circuit’ (https://www.strava.com/clubs/033stravacircuit).
- zorg je ervoor dat je activiteit na opslaan zichtbaar is voor ‘iedereen’.
- vermeld je in de naam van je activiteit ‘033 Strava Circuit’ met daarachter tussen haakjes je geboortejaar.