Strava
Free app for Android and iPhone
Give Kudos
92
11
033 Strava Circuit

033 Strava Circuit

2:13 PM on Friday, January 28, 2022

Het laatste segment: knallen heuvel op!!!

Beste lopers,

De 1500m van segment 2 loopt dit weekend tot een einde en vanaf morgen, zaterdag 29 januari, kan het 3e en laatste segment gelopen worden. Na dit segment zal het totaalklassement worden opgemaakt. Daarbij worden de punten van 2 van de 3 meest-scorende segmenten bij elkaar opgeteld. Dit betekent dus ook dat je in het klassement komt als je maar 2 segmenten hebt kunnen lopen.

Dit segment gaat over een afstand van bijna 3 km en bestaat uit een verbinding tussen de Dodeweg en Laan 1914. Na een vrijwel vlakke aanloop van bijna 2 km loopt het segment in de laatste 900 meter gemeen omhoog! Het segment kan je vinden onder de volgende link: https://www.strava.com/segments/26723661

Een aantal belangrijke aandachtspunten voor segment 3:
- aan de voet van Laan 1914 (net na het uitkomen van het tunneltje) passeer je een kleine afslag (fietspad) en een grotere afslag (auto’s). In beide gevallen heb je voorrang, maar wees hier alert en bewust van je omgeving!
- het segment start net na de oversteek bij het stoplicht. Tijdens het wachten op groen licht kan je je horloge prima op pauze zetten, maar druk deze op tijd aan zodra je oversteekt!
- met name op Laan 1914 raden we je aan om vanwege het overige verkeer aan de rechterkant te lopen.
- na een zware klim is de verleiding groot om bij aankomst boven direct te stoppen en je horloge te pauzeren. Loop voor de zekerheid rechtsaf en pauzeer ter hoogte van het viaduct.
- na het segment raden we je aan over het viaduct rechtsaf te gaan en via de Genestetlaan, Arubalaan en Balilaan af te dalen naar de voet van laan 1914. Dezelfde route teruglopen vergroot namelijk de kans op GPS-fouten!

Segment 3 kan op zaterdag 29 januari voor het eerst worden gelopen en uiterlijk op zondag 13 februari.

Succes!
Sjoerd & Co & Koen