NK Wielrennen voor Journalisten

29
JUL
1:00 PM Monday
Meet Up Spot Burgemeester Verkuijlstraat, Boxmeer
Casual (No-Drop) / Mostly Flat

NK wielrennen journalisten dit jaar naar Boxmeer

Het NK wielrennen voor journalisten is dit jaar op maandag 29 juli in Boxmeer. De wedstrijd is geprogrammeerd als opwarmer bij het beroemde profcriterium, dat daags na de Tour de France plaats vindt. Het is de eerste keer dat de journalisten hun kampioenschap houden in Boxmeer.

De wedstrijd wordt verreden op een stratenparcours van twee kilometer. Er zijn drie leeftijdscategorieën: jonger dan 45, 45 tot 60, ouder dan 60. Ook is er een aparte categorie voor vrouwen. Bij de mannen won vorig jaar Jesse Reith, bij de vrouwen verdedigt Jeanine Laudy de titel.

Daags na de Tour is een groot feest, waar naast wielrenners ook talloze artiesten op af komen. Bij de profs deden vorig jaar onder meer Tom Dumoulin en Steven Kruiswijk mee. Michael Boogerd is de succesvolste renner in de geschiedenis van het criterium. Hij won liefst vijf keer.

Inschrijving
De inschrijving voor het NK is geopend. Deelname is mogelijk voor iedereen die werkt in de journalistiek en kost acht euro per persoon. Ook buitenlandse journalisten zijn welkom, maar zij kunnen niet meestrijden om de kampioenstruien.

Voor meer info: www.nkjournalisten.nl


De Bilt, Utrecht, Netherlands