Fiets voor wereld suicidepreventie dag

10
SEP
6:00 AM Thursday
Meet Up Spot Overal
Casual (No-Drop) / Mostly Flat

Fiets mee en doneer je kilometers om aandacht te vragen voor suïcidepreventie!

In totaal hopen we met elkaar in ieder geval 1900 kilometer te fietsen, wat staat voor het gemiddelde aantal suicides in Nederland per jaar. Met dit evenement willen we aandacht vragen voor suïcidepreventie zodat dit hoge aantal in de komende jaar naar beneden kan gaan. 2 op de 3 Nederlanders ervaart nog een sterk taboe op praten over suïcide. Mede hierdoor durven mensen met gedachten aan suïcide dit vaak niet te delen of durven mensen in hun naaste er niet naar te vragen. We vinden het belangrijk om dit taboe te doorbreken. Wanneer het makkelijker wordt om hierover met elkaar in gesprek te gaan, kunnen er levens worden gered!

Elke suïcide treft ongeveer 135 anderen zoals familie, vrienden, buren, collega’s, klasgenoten en sportteamgenoten. Met dit evenement willen we hen ook steunen. Zij zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd om samen met ons op de fiets te stappen

Helaas kunnen wij door COVID-19 dit jaar geen gezamenlijke fietstochten organiseren. Daarom vragen we iedere deelnemer zelfstandig een rondje te fietsen voor een afstand waar jij je comfortabel bij voelt.


Drenthe, Netherlands