Halvmaraton for varig våpenhvile og et fritt Palestina

10
MAR
1:45 PM Sunday
Meet Up Spot Kongeveien 5
Beginner / Mixed

Søndag den 10.mars løper Run for Palestine 21 kilometer med palestinske flagg og keffiyeh for varig våpenhvile og et fritt Palestina. RfP er en løpegruppe bestående av Palestinavenner hvor alle er invitert til å være med. Løpet er ikke organisert utover at vi møtes og løper ivei:) Hvis 21 km er litt mye er du hjertelig velkommen til å være med fra start og hoppe av når det måtte passe deg.

Denne gangen vil vi kombinere løpeturen med en viktig demonstrasjon og inviterer derfor alle til å møte Palestinakomiteen ved inngangen til hoppanlegget kl.13.00.

Det arrangeres verdenscup i skihopp i Holmenkollen, en folkefest som trekker til seg et stort publikum. Det norske landslaget er sponset av den norskfinske våpenprodusenten Nammo. Selskapet produserer våpen som i dag tar liv av palestinere i et pågående folkemord. Vi krever at Norges Skiforbund bryter avtalen med Nammo og lar unge idrettsutøvere drive sport uten blod på hendene. I Palestina, både på Gaza og Vestbredden, er hundretusener mennesker frarøvet sin frihet og trygghet til å drive idrett.

Les mer om Palestinakomiteens demonstrasjon her: https://www.facebook.com/events/407507438489359

Løpet:
Vi møter kl 13:45 utenfor Skiforeningen i Kongeveien 5 og begynner å løpe kl 14:00.

Etter løpet samles vi på Organit Kafé på Vulkan hvor Rawan og Ibrahim serverer oss proteiner i velsmakende variasjoner som passer perfekt etter en lang løpetur. Vi tipper at dette blir rundt kl. 16.30-17.00.

Pakkeliste:
Vi anbefaler alle å ta med et drikkebelte eller en lett ryggsekk med plass til vann og noe næring. Sjokolade, saft, gels og energibarer. Ellers så løper vi forbi bensinstasjoner og butikker underveis. Vi tar også noen pauser for å drikke og spise.

OPPDATERING: Det er fremdeles ganske isete et par km langs Mærradalsbekken. Vi anbefaler derfor også ta med er par brodder til dette strekket.

*************************************

Om ruta:
Vi løper nedover Holmenkollveien og etter ca 2 km ved Besserud T-banestasjon møter noen oss som kan ta med seg sekker og annet i bil ned til sentrum hvor vi avslutter løpet. Fra Besserud løpet vi forsatt ganske bratt nedover til vi kommer til Voksen kirkegård. Fra kirkegården svinger vi mot sør og løper nedover Hovseterdalen og langs Mærradalsbekken. Vi kommer ned bak Radiumhospitalet, løper under Ring 3 og gjennom Ullern og Bestum før vi ankommer Oslofjorden ved Maritim. På Bygdøy tar vi en ca 3,5 km lang avstikker før vi løper mot sentrum langs fjorden. Vi oppnår høy synlighet på Tjuvholmen, Aker Brygge, Akershusstranda, ved Operaen, over Oslo S og gjennom Grønland. Den siste kilometeren løper vi opp langs Akerselva også avslutter vi løpet ved Nedre Foss Park ved Vulkan på Grünerløkka.

Dette skal bli ganske nøyaktig et halvmaraton. Skulle noen likevel mangle noen meter på appen sin kan de løpe ekstra runder for fred i sløyfa på Nedre Foss.