De Nieuwe Afsluitdijk

2
JUL
8:00 AM Sunday
Tempo / Mostly Flat

De nieuwe Afsluitdijk is 1 weekend per jaar open. Dit jaar op zaterdag 1 en zondag 2 juli. Kies een voor jou gunstige locatie uit, en fiets de Afsluitdijk over en doe mee met De Nieuwe Afsluitdijk. Samen met nog veel meer fietsers van verschillende Strava clubs. Op zondag 2 juli is de Fietsersbond in Den Oever bij restaurant de Zingende Wielen en in Kornwerderzand in het Wadden Center aanwezig met een stempelpost. Op vertoon van de stempelkaart (bij beide stempelposten te verkrijgen) ontvang je een voucher voor gratis bezoek aan de expositie boven in het Wadden Center (waarde 5 euro). Van de Fietsersbond ontvang je ook nog een herinnering, bij de tweede stempel, als je de Nieuwe Afsluitdijk over bent gefietst.

Je fietst op de Nieuwe Afsluitdijk voor het grootste gedeelte over het nieuwe buitendijkse fietspad aan de Waddenkant (van Breezanddijk naar Den Oever en / of vice versa). Van Kornwerderzand tot Breezanddijk fiets je over het oude binnendijkse fietspad.

Zie voor route, parkeerplaatsen en stempelpost locaties ook deze kaart: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=18szy6piBAYICbiovqhv2dTE2Gzz_iOQ&usp=sharing

Door de verwachte drukte gelden op het fietspad van de Afsluitdijk de volgende spelregels:
- Volg de instructies van de verkeersregelaars op.
- Pas je snelheid aan de situatie aan.
- Hou rekening met anderen die rustiger fietsen/wandelen.

Dan komt het helemaal goed. Veel plezier.

Zie ook https://www.fietsersbond.nl/nieuws/fiets-mee-over-de-afsluitdijk/


Leeuwarden, Friesland, Nederland